dinsdag, november 13, 2007

Condoom-haarband verspreidt SOA

In China zijn haarbanden in omloop die gemaakt zijn van gerecyclede condooms. De haarbanden zitten vol bacteriƫn en virussen en zijn volgens artsen een bedreiging voor de volkskgezondheid.
Dat meldt de krant China Daily vandaag. De rubber haarbanden zijn een rage in diverse Chinese steden, maar nu blijkt dat ze gemaakt zijn van gebruikte condooms. Het recyclen van condooms is verboden in China.
Chinese artsen waarschuwen voor de haarbanden: ze kunnen gemakkelijk geslachtsziekten als genitale wratten en HIV verspreiden. Vrouwen wordt geadviseerd de banden niet te kopen, en in elk geval niet in de mond te nemen tijdens het doen van hun haar. De haarbanden zijn vooral te koop op markten, maar zijn inmiddels ook aangetroffen in beautysalons.
(Bron)

Het klinkt erg onwaarschijnlijk. Hoe zamel je ze in? Hoe verwerk je ze? En gebeurt er tijdens dat verwerkingsproces niets dat de boel ontsmet? Iets als wassen, verhitten, of iets dergelijks? Ze zullen toch een iets andere vorm aan die dingen geven lijkt me?

Geen opmerkingen: