vrijdag, november 16, 2007

Razernij vooral gevolg van zinloos vergaderen

AMSTERDAM - Onderzoekers van Canon menen te hebben ontdekt wat de belangrijkste oorzaken zijn van woede-uitbarstingen op het werk: zinloze vergaderingen staan bovenaan lijst van razernijopwekkers, gevolgd door beroerde kantoorinrichting en onvindbare documenten.
Meer dan 80 procent van de kantoorwerkers is volgens Canon wel eens getuige geweest van een collega die witheet werd van de woede. De driftbuien, oftewel 'office rage', worden meestal afgereageerd op bureaus, pennen, nietmachines en apparaten als printers, zo meldt NU Z.
Op de Scandinavische werkvloeren draaien de minste werknemers door. Italianen verliezen volgens het onderzoek het snelst hun zelfbeheersing; 94 procent van de Italiaanse werknemers zegt dit ooit van dichtbij te hebben meegemaakt.
Onbeschoftheid is ook een flinke aanjager van razende werkers, vindt 46 procent. Nederlandse ondervraagden noemden slechte manieren zelfs in 56 procent van de gevallen als oorzaak voor hun woede.
Ook aan 'politieke spelletjes' ergeren Nederlanders meer dan de gemiddelde Europeaan (31 procent).
Een tweederde meerderheid gaf aan zelf wel eens door het lint te zijn gegaan. Aan het Europese onderzoek namen 150 Nederlanders deel.
(Bron)

Geen opmerkingen: