dinsdag, november 13, 2007

Geen geld om klachten over politie bij te houden

DEN HAAG - De invoering van een landelijk systeem om klachten over de politie te registreren, stuit op problemen. De politie zegt er geen geld voor te hebben.
Ook in het budget van het ministerie van Binnenlandse Zaken is er geen rekening mee gehouden, omdat de ontwikkeling van het systeem volgens het departement een verantwoordelijkheid is van de politie zelf.
Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer laten weten. Eerder dit jaar gaf ze de Raad van Hoofdcommissarissen en het Korpsbeheerdersberaad opdracht behalve een uniforme klachtenregeling ook een landelijk registratiesysteem voor klachten op te zetten.
Er bestaat al een landelijke modelklachtenregeling, maar de korpsen houden er nog verschillende methodes op na. Ook worden klachten van burgers niet overal op dezelfde manier afgehandeld. De nieuwe voorzieningen moeten aan die verscheidenheid een einde maken.
Ter Horst gaat in overleg met de politie op zoek naar een oplossing voor de financiƫle problemen. Hoeveel de invoering van een landelijk registratiesysteem kost, wist een woordvoerder van het ministerie niet. De zegsman van de politie was dinsdag niet direct bereikbaar voor commentaar.
(Bron)

Dat komt dan weer mooi uit, zou een cynicus zeggen...

Geen opmerkingen: