zaterdag, november 21, 2009

Amerikaanse regering wil cosmetische operaties belasten

AMSTERDAM - De Amerikaanse regering buigt zich momenteel over nieuwe ziektekostenplannen en een daarvan is een extra belasting over cosmetische operaties. De beroepsverenigingen komen in opstand en noemen het zelfs vrouwendiscriminatie.
Het idee is om de prijs van schoonheidsingrepen door plastisch chirurgen met een belasting van 5 procent te verhogen, zo valt zaterdag te lezen op het Health blog van de Amerikaanse Wall Street Journal.
De politiek verwacht met het plan binnen 10 jaar een slordige 5 miljard dollar binnen te halen.
Producent van onder meer botox, Allergan, noemt het ronduit discriminerend voor vrouwen. Het bedrijf stelt dat 86 procent van de vrouwen die dergelijke ingrepen laten doen tussen de 35 en 50 jaar oud is en een gemiddeld inkomen van 55 duizend dollar per jaar heeft.
De beroepsvereniging American Academy of Cosmetic Surgery onderschrijft dat juist deze 'babyboom-generatie' door de maatregel getroffen wordt. "En dat is de groep die gedurende het ouder worden, meer en meer geinteresseerd zal raken in cosmetische ingrepen", zo luidt het statement.
De belasting gaat alleen gelden voor mensen die plastische chirurgie overwegen uit cosmetische redenen. Mensen die zich laten opereren na bijvoorbeeld een ongeluk, trauma of een ziekte hoeven de verhoging niet te betalen.
Wanneer het plan precies in werking moet treden, is nog niet bekend.
(Bron)

Alsof alleen vrouwen zich laten verfraaien. Wat een kulargument van die fabrikant.

Geen opmerkingen: