maandag, november 16, 2009

Cel en jeugddetentie voor drogeren meisje

DEN HAAG - Een 18-jarige man die betrokken was bij het drogeren en seksueel misbruik van een 14-jarig meisje, is maandag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.
Een 16-jarige medepleger kreeg negen maanden jeugddetentie en voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting.
De Hagenaars hadden het meisje eind april uitgenodigd bij een van hen thuis. Daar gaven zij haar een glas wodka te drinken waarin de partydrug GHB zat.
De rechtbank achtte bewezen dat de jongste dader het meisje vervolgens seksueel misbruikte.
Dat de 18-jarige zich ook aan het meisje vergreep toen zij door de toediening van de drug weerloos was, achtte de rechtbank niet bewezen. Maar wel dat hij het slachtoffer in de zomer van 2008 seksueel heeft misbruikt.
Toen het slachtoffer onwel en bewusteloos was geraakt, verzuimde het tweetal hulp in te schakelen. In plaats daarvan legden zij het meisje in de voortuin van de buren. De buurvrouw belde een ambulance.
Het Openbaar Ministerie had tegen de 18-jarige dertig maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geƫist en twintig maanden jeugddetetentie en voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting tegen de 16-jarige.
(Bron)

Geen opmerkingen: