vrijdag, november 20, 2009

Groot-Brittanniƫ loopt onder na zware neerslag

LONDEN - Britse reddingswerkers hebben een helikopter ingezet om ongeveer tweehonderd mensen te redden, nadat delen van Noord-Engeland, West-Schotland en het noordwesten van Wales zijn ondergelopen door zware regenval. Dat meldden Britse media vrijdag.
Meer dan vijfhonderd huizen zijn ondergelopen en in Cumbria zijn tientallen mensen ontzet uit huizen en de pub in het graafschap Cumbria, aldus de reddingsdiensten. Ze worden opgevangen.
In 24 uur tijd viel op sommige plaatsen 170 millimeter water. Hoofdwegen zijn ondergelopen en 21 scholen in het gebied zijn donderdag gesloten.
Meer dan 1100 huizen zitten zonder elektriciteit. ''Ik woon hier nu vijftien jaar en heb nog nooit zoiets gezien, aldus hoteleigenaar John Carlin uit de plaats Cockermouth, waar het water zeker 1.20 meter hoog staat.
Op de meeste plekken heeft het water zijn piek bereikt maar ''in Keswick en Cockermouth verwachten we dat het water nog stijgt'', aldus de politie tegen de BBC. Ook in Schotland staat op sommige plekken meer dan een meter water.
(Bron)

Op sommige plekken stond het water 2,5 meter hoog.

Geen opmerkingen: