vrijdag, november 20, 2009

Politie Sierra Leone neemt kinderen aan

FREETOWN - De politie in het West-Afrikaanse Sierra Leone is een campagne begonnen om jongens vanaf tien jaar te werven voor het bestrijden van de welig tierende criminaliteit in Freetown.
De hoofdstad wordt verdeeld in 860 zones met elk tien vrijwilligers, zei het hoofd van de politie Chris Charley.
Honderden jongens hebben zich al opgegeven, berichtte de BBC vrijdag. De kinderen moeten helpen problemen te bestrijden variƫrend van asociaal gedrag tot gewapende overvallen.
Inwoners van de hoofdstad hebben gemengde gevoelens over het inzetten van jonge jongens bij geweld. Sommigen zijn bang dat degenen die zich aanmelden, zelf crimineel zijn. Anderen hebben weinig vertrouwen in de politie en verwelkomen elk initiatief.
Volgens de politie mogen de jongens geen strafblad hebben, moeten ze lichamelijk en geestelijk fit zijn en niet verslaafd aan drugs of alcohol. De jongens zullen de politie bijstaan en niet vervangen, legde de politie verder uit.
Sierra Leone is nog steeds herstellende van een bloedige burgeroorlog (1991-2001), waarin onder meer kindsoldaten mensen verkrachtten, vermoordden en lichaamsdelen afhakten.
(Bron)

Geen opmerkingen: