vrijdag, november 20, 2009

Man van 400 kilo na maanden uit stoel ontzet

WASHINGTON - Een man van ongeveer 400 kilo is na negen maanden lang lijden uit zijn stoel in zijn huis gesneden in de buurt van de stad Columbia in de Amerikaanse staat South Carolina.
Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed aan een hartstilstand. Dat meldden Amerikaanse media.
De 33-jarige Daniel Webb kwam in maart uit het ziekenhuis waar hij niet meer werd geholpen omdat hij de rekeningen niet kon voldoen.
Medisch personeel waarschuwde hem dat als hij in de elektrische leunstoel zou gaan zitten, hij er waarschijnlijk niet meer uit zou kunnen komen.
Hij liet zich daar toch neerzetten om er naar nu blijkt langzaam te sterven. Onder de wonden en met ''een zeer vieze lucht'' blies hij zijn laatste adem uit, aldus het politierapport.
Webb vroeg de laatste maanden van zijn leven nooit om hulp, omdat hij zich schaamde en geen zorgverzekering had, aldus zijn vrouw Ada. Hij sliep in zijn stoel en ging ermee naar de wc.
Vanuit zijn stoel chatte de voormalige predikant op internet over religie en speelde nog wat met zijn vier honden. Kortgeleden zei hij volgens zijn echtgenote dat hij klaar was om naar de Heer te gaan, wat gebeurde op de trouwdag van het stel.
(Bron)

Geen opmerkingen: