maandag, november 16, 2009

Franse miljoenendief geeft zich aan

MONTE CARLO - Een Franse geldloper die er anderhalve week geleden met bijna 12 miljoen euro vandoor was gegaan, heeft zichzelf maandag aangegeven bij de politie in Monaco. Dat hebben politiefunctionarissen bekendgemaakt.
De 39-jarige Toni Musulin zou bij zijn arrestatie een verwarde indruk hebben gemaakt. Het is nog onbekend waarom hij zichzelf heeft aangegegeven.
Een politiebron meldde dat de Monegaskische politie op het punt staat de man uit te leveren aan de Franse collega's, in een exotisch park op de grens tussen beide landen.
Musulin groeide door de roof uit tot een internetheld. Onder meer op de netwerksite Facebook werd hij toegejuicht, omdat hij zonder gebruik van geweld de autoriteiten te slim af was geweest.
Musulin reed namelijk met de gevulde geldwagen weg toen twee collega's een bankgebouw in Lyon binnenliepen. Hij had het gps-systeem en de telefoonverbinding van de speciale auto uitgeschakeld.
Tegen collega's zou Musulin herhaaldelijk hebben gezegd dat hij te weinig verdiende en dat hij dit zijn baas betaald zou zetten. De gepantserde auto werd enkele uren na de roof teruggevonden in een verlaten gebied.
Twee dagen later vond de politie 9 miljoen euro terug in een gehuurde auto die in een garagebox in Lyon stond. De auto was in april onder een valse naam gehuurd.
(Bron)

Geen opmerkingen: