vrijdag, november 20, 2009

Meetlint voor veilige seks in Thailand

BANGKOK - Thailand gaat het hiv/aids-probleem te lijf met de officiƫle introductie van een papieren meetlintje, waarmee mannen kunnen bepalen welke maat condoom de meeste veiligheid en comfort biedt. Dat meldde het Thaise dagblad The Nation vrijdag.
Het wegwerplint is onderdeel van een nieuwe campagne van het Thaise ministerie van Volksgezondheidheid. Het kan een omvang meten van tussen de 49 en 56 milimeter, waarbinnen in ieder geval de standaardmaat van de Thaise penis valt.
De campagne is gelanceerd vanwege het toenemende aantal hiv-infecties in Thailand onder homosexuele mannen en vrouwen die werken in de seksindustrie.
De Thaise overheid zal in het hele land gratis condooms en meetlintjes gaan uitdelen aan homo's en jongeren tussen de 15 en 25 jaar, waarbij het belang van de juiste maat wordt benadrukt.
''Condooms die goed passen zijn heel belangrijk voor de aanpak van het aids- en hiv-probleem in Thailand'', aldus Somyos Kittimankhong van de afdeling Ziektebestrijding van het ministerie.
''Condooms die te groot zijn, kunnen afglijden of het plezier bederven. Te kleine condooms veroorzaken ongemak. Dit weerhoudt mensen ervan ze te gebruiken.''
Volgens cijfers van de Thaise overheid is het aantal hiv-besmettingen onder homosexuele mannen in Thailand gestegen van 17 procent in 2003 tot 32 procent in 2007.
(Bron)

Geen opmerkingen: