zaterdag, november 21, 2009

Twee aanhoudingen in zaak dode jongen Urk

URK - De politie heeft twee jongens van 13 en 15 jaar gearresteerd in verband met de dood van een veertienjarige jongen uit Urk. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.
Het lichaam van de Urker, Dirk Post, werd woensdag gevonden in een bos nabij zijn woonplaats. De gearresteerde jongens zijn ook inwoners van Urk en kennen Dirk Post.
De 13-jarige werd vrijdagmiddag opgepakt, de 15-jarige later op de avond, aldus de politie. Beiden zitten nog vast.
De komende dagen worden zij verhoord, aldus een woordvoerder. Vrijdagavond heeft de recherche onderzoek verricht in het ouderlijk huis van de oudste verdachte.
Inmiddels staat vast dat Dirk Post door geweld om het leven is gekomen. Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut hebben sectie op het lichaam verricht. Over de exacte doodsoorzaak kan de politie in belang van het onderzoek nog geen mededelingen doen.
Het lichaam van de Urker jongen werd woensdagmiddag door voorbijgangers in het bos aan de Vormtweg op Urk ontdekt. De politie startte direct daarop een grootschalig onderzoek en zette een groot stuk van het bos af. Dat is inmiddels weer vrijgegeven.
Dirk Post was vanaf dinsdagmiddag niet meer thuis geweest. Zijn ouders alarmeerden de politie.
(Bron)

Geen opmerkingen: