woensdag, november 18, 2009

SNS verhoogt salaris topman

UTRECHT - SNS Reaal wil topman Ronald Latenstein volgend jaar een salarisverhoging geven. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd beloningsvoorstel.
Aandeelhouders mogen er op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 3 december over stemmen.
SNS Reaal kreeg eind vorig jaar 750 miljoen euro staatssteun, nadat het concern was geraakt door de kredietcrisis.
Uit stukken van de aandeelhoudersvergadering in april dit jaar blijkt dat Latenstein dit jaar 532.000 euro verdient als basissalaris.
SNS wil dat volgend jaar verhogen naar 570.000 euro. Dit zou neerkomen op een salarisverhoging van 7 procent.
Minister Wouter Bos van Financiën liet in een reactie weten dat het voorgestelde nieuwe beloningsbeleid bij SNS ''in totale zin een matiging is ten opzichte van het oude beleid''.
Hij stelt verder dat de beloning voor de raad van bestuur in lijn is met de afspraken die de banken onlangs zelf hebben gemaakt ('Code Banken'), de principes van een commissie onder leiding van oud ING-topman Cees Maas en het herenakkoord over beloningsbeleid dat de sector met Bos sloot.
De totale beloning van de topman van SNS Reaal zou, ''als het beleid niet was aangepast, 30 procent hoger zijn geweest'', aldus Bos.
Het basissalaris van Latenstein is lager dan dat van zijn voorganger Sjoerd van Keulen. Die ontving vorig jaar 623.000 euro.
In tegenstelling tot Latenstein krijgen de andere SNS-bestuurders geen verhoging. Hun salaris blijft op 474.000 euro staan.
Het voorstel beperkt verder de bonussen. De bestuurders krijgen maximaal één jaarsalaris aan bonus mee.
Dat is in lijn met de Code Banken, een gedragscode die de bankiers onder druk van de overheid hebben opgesteld.
(Bron)

Dus eerst zorg je dat je bedrijf door de overheid gered moet worden (waar wij allemaal aan meebetalen), en dan krijg je meer geld? Doe mij ook zo'n baantje!

Geen opmerkingen: