zaterdag, september 25, 2010

'Luxebegrafenis trend onder rijken'

AMSTERDAM – Rijke mensen voor wie geld na hun dood niet hoeft te stoppen met rollen, kunnen zich nu in alle luxe laten begraven. Met name in Azië zijn de overdadige uitvaarten in trek.
Toplocaties op begraafplaatsen (vaak op een heuvel) kunnen er voor flinke sommen gekocht worden. Reuters maakt bovendien melding van gouden doodskisten ter waarde van bijna 70.000 euro en urnen, vervaardigd van Canadees jade, ter waarde van 40.000 euro.
Volgens Au Kok Huei, hoofd van een van de grootste begrafenisondernemingen in Azië, neemt de vraag naar dergelijke plechtigheden snel toe, met name onder Chinezen. “Onze klanten zeggen ons dat alleen het beste van het beste goed genoeg is voor hun geliefden”, aldus Kok Huei. “Gedurende hun leven, maar zeker ook na hun dood.”
In 2008 is het bedrijf begonnen speciale begraafplaatsen te bouwen voor de welgestelden. Inmiddels zijn dat er vijf. Iedere chique rustplaats heeft bovendien een aparte tuin waar geliefde huisdieren definitief te ruste gelegd kunnen worden.
“Lokale begraafplaatsen zagen er maar armoedig uit”, zegt Kok Huei over dit idee. “Dus dacht ik, waarom kunnen we geen rustplaats maken die er meer uitziet als een tuin, zodat onze kinderen ons willen komen opzoeken als we er niet meer zijn?”
Het bedrijf, NV Multi Corporation Berhad, gaat zich nu richten op vooraf geplande uitvaarten. Als extra service kunnen afnemers hiervoor investeren in palmolie of rubberplantages, wat kostendekkend zou moeten zijn.
(Bron)

Geen opmerkingen: