zondag, september 19, 2010

Proef webwinkels met uitwisselen gegevens oplichters

ROTTERDAM - Brancheorganisatie ICTWaarborg start een pilot waarbij webwinkels gegevens van oplichters met elkaar uitwisselen. Dit heeft de organisatie op haar website laten weten.
De uitwisseling moet helpen tegen fraudeurs die online dingen bestellen en na ontvangst de betaling laten terugdraaien via hun creditcardmaatschappij.
ICTWaarborg werkt hiervoor samen met Perseuss, een community wiens leden onderling gegevens over fraudeurs kunnen uitwisselen.
Het overgrote deel van de informatie die via Perseuss wordt uitgewisseld is afkomstig uit de creditcardbranche en de toeristenindustrie. Bij wijze van experiment worden nu twintig grote webwinkels aan de deelnemers toegevoegd.
De schade van online creditcardfraude in Nederland wordt op tientallen miljoenen euro's per jaar geschat. Webwinkels zijn hierbij regelmatig het slachtoffer, zo schrijft ICTWaarborg.
De pilot begint 3 oktober en zal drie maanden duren. Gedurende deze periode kunnen de deelnemende webwinkels zowel informatie met elkaar uitwisselen, als informatie raadplegen die afkomstig is van de andere groepen die aan Perseuss deelnemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: