maandag, september 20, 2010

'Niet meer koopzondagen bij rechts kabinet'

AMSTERDAM – De VVD, PVV en CDA gaan in hun regeer- of gedoogakkoord geen versoepeling van de winkeltijdenwet doorvoeren.
Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad maandag. De onderhandelaars zouden op dit punt een akkoord hebben bereikt.
De VVD en PVV zijn voorstander van het schrappen van regels rondom winkeltijden, zodat winkels ook op zondag open kunnen. Het CDA wil dit echter niet.
Mogelijk speelt de SGP op de achtergrond een rol bij dit akkoord. Zij zijn in beeld als buffer om het beoogde rechtse kabinet met twee zetels extra gedoogsteun te geven.
De coalitie VVD, PVV en CDA heeft immers slechts 76 zetels, waarbij bekend is dat een aantal CDA’ers geen groot voorstander is van deze variant.
GroenLinks en D66 hebben onlangs een nieuw wetsvoorstel ingediend om de het aantal koopzondagen te verruimen. Zij willen de keuze voor koopzondagen overlaten aan de gemeenten.
Een voorstel van minister Van der Hoeven (Economische Zaken) om het aantal koopzondagen te beperken ligt momenteel ter behandeling bij de Eerste Kamer.
De PvdA wil echter nu niet besluiten over deze wet, aangezien het voorstel van GroenLinks en D66 nog in de Tweede Kamer behandeld moet worden.
(Bron)

Geen opmerkingen: