woensdag, september 22, 2010

'Stofzuigerbende' teistert Parijse supermarkten

AMSTERDAM - Een inbrekersduo in Parijs heeft het gemunt op vestigingen van de supermarktketen Monoprix. De dieven gebruiken stofzuigers om de dagopbrengsten uit de buizenpost te zuigen.
De winkelketen maakt gebruik van een stelsel van buizen, waarmee de inhoud van de kassa's rechtstreeks in de kluis wordt gezogen. De dieven hebben het op dat systeem gemunt.
Volgens de krant Le Parisien is een Monoprix in de Parijse voorstad Saint-Ouen het laatste slachtoffer van het tweetal. Maandagochtend verschaften de dieven zichzelf via een nooduitgang toegang tot de winkel, boorden een gat in de buizen, en zogen met een krachtige stofzuiger bijna 150 enveloppen met inhoud op. De buit bedroeg zo'n 70 duizend euro.
Een politiebron zegt tegen de krant dat de inbrekers al sinds maart 2006 actief is. Al zeker elf winkels in en rond Parijs zijn ten prooi gevallen aan de bende. De totale schade wordt geschat op bijna 600 duizend euro.
De politie is er nog niet geslaagd de identiteit van de twee vast te stellen. Opsporingsdiensten hopen echter dat daar spoedig verandering in komt: bij de laatste diefstal zijn de inbrekers vastgelegd door een bewakingscamera.
(Bron)

Ik weet nog wel dat ik dat als kind fascinerend vond: bij de C&A? Of was het de V&D, of nog een andere winkel? Dan had je moeder iets betaald, en dan ging het papiergeld in een kokertje, het kokertje in een buis, en even later kwam er een kokertje terug met wisselgeld.

Geen opmerkingen: