zaterdag, maart 06, 2004

Basketbal voor beginners

Veel studenten dromen ongetwijfeld van een examen waar vragen worden gesteld als: 'Hoeveel doelen zijn er op een basketbalveld?', 'Hoeveel kwarten telt een basketbalwedstrijd?' of 'Hoeveel punten krijg je voor een driepunter?' Het waren bovendien meerkeuzevragen.
De vragen werden in 2001 gesteld tijdens een eindexamen voor studenten die het vak basketbal volgden op de universiteit van Georgia in de Verenigde Staten. De les van assistent-basketbalcoach Jim Harrick jr. heette Coaching Principles and Strategies of Basketball.
De NCAA, de nationale raad voor universitaire sportbeoefening, vroeg de universiteit om uitleg nadat het op de hoogte was gesteld van de praktijken van de docent. Die gaf alle studenten in zijn klas het hoogste cijfer ongeacht hun aanwezigheid en prestaties. De universiteit stelde een dossier op van 1.500 pagina's waarin het de aantijgingen van de NCAA bevestigde. Het contract met Harrick werd daarop niet verlengd. Harrick heeft de universiteit aangeklaagd voor eerroof.
Een aantal studenten sprak van het makkelijkste examen dat ze ooit hadden afgelegd. "Hij leek er niet om te geven als iemand niet kwam opdagen voor het eindexamen, want hij zei 'Als je iemand kent die er niet is en die het eindexamen wel moet doen, zeg dan dat die even bij me langskomt. Het is niet zo erg'."
(Bron)

Geen opmerkingen: