zaterdag, maart 06, 2004

Briefje van honderd wordt vaak geweigerd

AMSTERDAM - Biljetten van honderd euro worden de laatste tijd steeds vaker geweigerd uit angst voor vervalsingen. Na de kleine winkeliers besluiten nu ook de grotere concerns het betaalmiddel in de ban te doen, schrijft Algemeen Dagblad zaterdag. Zo worden de briefjes van honderd onder meer geweigerd bij C1000, Blokker en Bruna.
Volgens adjunct-directeur J. van der Steen van de Vereniging van Pomphouders worden de problemen steeds groter. Het briefje van vijftig euro wordt momenteel vaker vervalst dan het briefje van honderd. "Als de Europese Centrale Bank het vervalsen niet moeilijker maakt, gaat het met de vijftig euro dezelfde kant op als met het briefje van honderd", vreest hij.
De Nederlandsche Bank zegt dat het met de vervalsingen wel meevalt. In 2003 werden 26.000 briefjes onderschept. Dat komt neer op één vervalsing per 100.000 biljetten.
(Bron)

Ik heb nog nooit een briefje van honderd gehad. Zoals ik ook nog nooit een 'vuurtoren'in het echt zag.
Maar als alles boven de 100 geweigerd wordt, worden de vijftigjes nog populairder om te vervalsen, waardoor die geweigerd gaan worden, waardoor de twintigjes populair worden... Kunnen we dan straks alleen nog maar pinnen?

Geen opmerkingen: