dinsdag, maart 02, 2004

Ravage na dollemansrit met vrachtwagen

WESTZAAN - Een vrachtwagendief heeft dinsdag in Westzaan een ravage aangericht in een poging aan de politie te ontkomen. Een verkeerspaal, bermen, geparkeerde auto's, een tuin en een hek moesten er aan geloven. Achtervolgende agenten kwamen met de schrik vrij, zo maakte de politie bekend.
De dollemansrit begon in de berm van de provinciale weg bij Westzaan, toen de politie de bestuurder van de vrachtauto wilde controleren. De man gaf echter plankgas en probeerde al spookrijdend te ontkomen.
Toen dat mislukte en hij zich in Assendelft dreigde vast te rijden, baande de man zich een weg dwars door een rij geparkeerde auto's, een hek en een tuin.
Korte tijd later ontkwamen de politieagenten aan een botsing door hard achteruit te rijden toen hun belager op hen inreed. Zij konden de man uiteindelijk pakken toen die een doodlopende straat inreed en te voet verder moest vluchten.
De chauffeur wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. De politie schat dat de schade in de duizenden euro's loopt. Over de identiteit van de man heeft zij geen mededelingen gedaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: