dinsdag, maart 02, 2004

Dood gewaande baby na zes jaar teruggevonden

PHILADELPHIA - Een dood gewaand meisje is op zesjarige leeftijd bij toeval levend teruggevonden door haar moeder. Het meisje verdween als baby van tien dagen oud bij een binnenbrandje in een woning in Philadelphia.
De politie ging er destijds van uit dat de baby was omgekomen, maar zes jaar later blijkt ze te zijn ontvoerd en opgevoed door de vermoedelijke brandstichtster. Dit berichtte dinsdag het dagblad The Philadelphia Inquirer.
De politie heeft met behulp van DNA-tests vastgesteld dat Delimar Vera inderdaad de dochter is van Luz Cuevas. Zij zag het meisje twee maanden geleden toevallig op een verjaardagsfeestje in Philadelphia. Ze was geschokt door de gelijkenis van het meisje met haar andere kinderen en haarzelf.
De ontmoeting bevestigde verdenkingen die de moeder al eerder had gekoesterd tegen de vrouw die de moeder beweerde te zijn. Ze ontmoette die vrouw voor de brand wel en daarna praktisch niet meer. Mede dankzij de inzet van een lokale politicus stortte de politie zich de afgelopen weken op de zaak. Die zoekt momenteel de voortvluchtige, zelfverklaarde moeder van Delimar wegens brandstichting en ontvoering.
Het meisje is ondergebracht bij de kinderberscherming en zal onder begeleiding van deskundigen aan haar echte moeder worden voorgesteld.
(Bron)

Geen opmerkingen: