zaterdag, maart 06, 2004

Film over Monty Python in de maak

Een productiemaatschappij in Hollywood waagt zich aan de ultieme vorm van filmische heiligschennis: zij organiseert open audities om zes jonge acteurs te vinden die in de huid moeten kruipen van het legendarische Britse gezelschap Monty Python's Flying Circus.
Onder de titel "Gin and Tonic" produceert maatschappij Hippofilms een biopic, een biografische prent, van Graham Chapman, het enige van de zes Pythonleden met een kruisje voor 'overleden' achter zijn naam. De gezochte acteurs moeten het klassiek Pythonees beheersen: dat betekent onder andere een perfecte 'silly walk', kennis van de Parrot Sketch, de Heropvoering van de Slag bij Hastings door damesclub de Slaande Sjakos en het uitbundig zingen van de 'Lumberjack'. Dragers van absurde kledij krijgen een streepje voor.
De nog levende Pythonleden zijn, in alfabetische volgorde, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De film richt de focus op de "late jeugd" van Chapman (Brian in de "Life of Brian"), te beginnen met zijn studies medicijnen aan de universiteit van Cambridge. Ook Chapmans Pythonjaren, zijn -verloren- strijd tegen de alcohol, zijn outing als homoseksueel en zijn bizarre exploten komen aan bod.
Voor de film moeten ook acteurs gezocht worden die "tijdgenoten" van Chapman moeten incarneren: Who-drummer Keith Moon, Peter Cook, Harry Nilsson, Ringo Starr, Marty Feldman, Douglas Adams en David Frost.
(Bron)

Geen opmerkingen: