zaterdag, maart 06, 2004

Zes mensen opgepakt wegens treiteren van Helmonds gezin

HELMOND - De politie heeft de afgelopen dagen zes mensen aangehouden omdat zij een Helmonds gezin pestten. De pesterijen waren gericht tegen een gezin met vijf kinderen dat aan het Mondriaanplantsoen woont. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
Bewoners pest en belagen het betreffende gezin al langere tijd. De politie heeft al verscheidene keren opgetreden en bemiddeld. Ondanks dat bleven de problemen voortduren, aldus een zegsman van de politie. Omdat de zaak uit de hand dreigde te lopen, hield de politie het plein en de omgeving scherp in de gaten.
Woensdag hield de politie een 19-jarige vrouw en twee jongens van 13 en 15 jaar oud, nadat zij de poort van het gezin in brand hadden gestoken. Een dag later meldde zich een 17-jarig meisje dat ook betrokken zou zijn geweest bij de brandstichting.
[Brandstichting noem ik toch geen pesten...]
Donderdag pakte de politie een 46-jarige man die het gezin bedreigde op. Diezelfde dag heeft zij tevens een 25-jarige vrouw aangehouden, nadat die bij het belaagde gezin een ruit had ingegooid. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De andere vijf verdachten zitten nog vast.
Inmiddels is overleg geweest tussen de politie, gemeente, maatschappelijk werk en de woonstichting om de problemen op te lossen. De komende dagen blijft de politie alert op het Mondriaanplantsoen. Daarbij wordt niets getolereerd, benadrukte de zegsman.
(Bron)

Geen opmerkingen: