zaterdag, maart 06, 2004

"Eeuwig jong" binnenkort mogelijk, aldus Amerikaans professor

De mens zal binnenkort "eeuwen" aan een stuk kunnen blijven leven, eens de ouderdom zal kunnen "genezen" worden als een gewone ziekte, zo zegt de Amerikaans professor in de geneeskunde Michael Fossel.
Wetenschappers hebben al huidcellen "verjongd" in een laboratorium en de mogelijkheid bestaat om deze technologie uit te breiden en het hele verouderingsproces van de mens om te keren, zo heeft prof. Fossel van de universiteit van de staat Michigan (VS) verklaard op een conferentie over lang leven in het Australische Sydney.
"We zijn bezig met het wijzigen van de genetische expressie en in het celweefsel van de huid kunnen we in het laboratorium de klok omkeren en oude weefsels gebruiken om hen te laten functioneren als jonge", legde hij uit.
"Het blijft alleen de vraag of we die techniek ook mogen toepassen op mensen. Het idee dat we het ouderdomsproces van cellen niet kunnen omkeren is fout. Wij kunnen het. We weten alleen niet of de techniek doeltreffend is op klinisch vlak. Velen onder ons geloven erin, maar we hebben het nog niet uitgetest", aldus Fossel.
"Wat wij doen is de cellen herprogrammeren om hen te dwingen datgene te doen wat ze deden toen ze jong waren. Wij veranderen de cellen niet, wij herprogrammeren ze alleen om precies hetzelfde te doen dat ze tientallen jaren eerder al deden".
Volgens een wetenschapper van de universiteit van Cambridge in Engeland kan de mens met deze doorbraak 5.000 jaar oud worden. Fossel zelf houdt het op "enkele eeuwen".
(Bron)

Valt mee dat ie niet Fossiel heet...

Geen opmerkingen: