woensdag, maart 31, 2004

Peuter komt om bij tragisch ongeval in crèche

GOES - Een tweejarig meisje is dinsdag om het leven gekomen door een tragisch ongeval in een peuterspeelzaal aan de Kuyperlaan in Goes. Uit een reconstructie die woensdag plaats had en gesprekken met de leidsters blijkt dat het kind zich heeft verhangen op de glijbaan, aldus de politie.
Het kind werd bewusteloos aangetroffen op de glijbaan. Het personeel van de peuterspeelzaal en ambulancemedewerkers probeerden het kind te reanimeren, waarna het onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed het meisje korte tijd later.
Volgens de politie is het meisje met zogenaamde loopblokken, met daaraan touwen, de glijbaan opgegaan. Bij het eraf glijden bleef een blok haken en het touw kwam om haar nek terecht waarna ze zichzelf wurgde. Het kind werd vervolgens niet direct opgemerkt omdat de glijbaan een opstaande kant heeft en zij in de glijbaan lag.
De politie laat donderdag sectie verrichten op het lichaampje. Justitie gaat onderzoeken of de twee leidsters van de peuterspeelzaal schuldig zijn aan de dood van het kind.
(Bron)

Geen opmerkingen: