dinsdag, maart 30, 2004

Salarisplafond voor directeuren van goede doelen

AMSTERDAM - Goede doelen gaan een salarisplafond instellen voor hun directeuren. Het maximale salaris voor een directeur moet worden opgenomen in een gedragscode voor goede doelen. Dat zegt voorzitter Paul Beerkens van de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI).
'Een commissie van wijze mannen moet voor eind dit jaar een integrale gedragscode samenstellen, inclusief een salarisplafond', zegt Beerkens. De VFI is een brancheorganisatie van 85 grote goede doelen waar samen zo'n 80 procent van de particuliere giften binnenkomt.
Het salarisplafond wordt ingevoerd vanwege de onrust die is ontstaan onder donateurs na publicatie in de Volkskrant over salarissen van directeuren. Zo reageerden diverse vrijwilligers van de Hartstichting boos op het salaris van 170 duizend euro per jaar voor de directeur. De Hartstichting heeft vanwege de roep om transparantie aan de VFI gevraagd met richtlijnen te komen.
Over de hoogte van een plafond wil Beerkens zich nog niet uitlaten. 'Dat moeten externe deskundigen uitzoeken. Ik voorzie drie categorieën, kleine, middelgrote en grote goede doelen. Elke categorie krijgt een eigen plafond.'
(Bron)

Geen opmerkingen: