donderdag, april 01, 2004

Nederlanders tuinen massaal in 1-aprilgrappen

RIJSWIJK - Wolven terug op de Veluwe, wegenbelasting voor fietsers, helium in perslucht voor brandweerlieden en nieuwe technologie tegen zappen tijdens reclameblokken. Kranten, televisie- en radioprogramma's zijn in de afgelopen dagen overstelpt met 1-aprilgrappen. Niet iedereen weet de grappen te waarderen.
Weekblad Echo publiceerde dinsdag een verhaal over plannen van de gemeente Amsterdam om wegenbelasting te heffen onder fietsers (150 euro per jaar). Het blad kondigt een protesttocht aan en betaalt de heffing voor de eerste honderd mensen die donderdag bellen. "Een grap waar de gemeente niet om kon lachen", erkende de redactie woensdag. Het stadhuis zou door meerdere boze fietsers zijn benaderd.
En na jarenlang wachten en uitkijken, doet de wolf deze week zijn herintrede in Nederland. "Dankzij de steun vanuit Brussel en van het ministerie worden donderdag in bijzijn van de commissaris van de koningin en de minister van Landbouw zes wolven uitgezet op een niet nader genoemde locatie tussen Ede en Arnhem", meldde de stichting Lupus maandag. Het ministerie reageerde ontstemd. Het bericht klopt niet, bekende de stichting.
Dagblad de Stentor en andere regionale kranten berichtten vorige week naar aanleiding van een persbericht van de gemeente Deventer over een onderzoek naar de mogelijkheden van helium in de luchtflessen van de brandweer. Het gewicht van de flesen kan omlaag, luidde de uitleg. De gemeente stuurde zelfs een foto mee van twee brandweerlieden, eentje licht gekromd met zware luchtfles, de ander rechtop met helium op zijn rug.
"Door de helium is het gewicht van de luchtademapparatuur de helft lager. Het enige nadeel is dat de stem van mensen die helium inademen, verandert. Het nieuwe communicatiesysteem C2000 biedt echter uitkomst, omdat een speciale module de stem in originele vorm terugbrengt", fantaseerden gemeente en brandweer er lustig op los.
Verder reageerden vierhonderd fans deze week op een bericht op de internetpagina van rapgroep Osdorp Posse. De opname van de nieuwe cd, die 1 april moest worden bijgeperst, was zoek. Het origineel was beland tussen de gewone cd's en dus in omloop. Het verzoek aan de fans was hun cd te controleren op een specifiek nummer, dat "toevallig" op elk album stond. Fans reageerden massaal maar ook Vara Laat, MTV, AT5, Kink FM en BNN tuinden in de grap.
Na Marco Borsato die geen cd's meer maakt, maar alleen dvd's, stopt ook Excelsior Recordings met de productie van cd's. In haar strijd tegen illegale muziekhandel doet de platenmaatschappij een stap terug in de tijd en brengt albums alleen nog maar uit op vinyl. Een grap? "Uh, tja", stamelde een woordvoerder woensdag. "Maar er bellen mensen die er serieus op ingaan", herstelde de zegsman zich.
Het maandblad Alle Hens van de Koninklijke Marine meldde in het jongste nummer dat de koudweertraining van de Nederlandse mariniers in Noorwegen mogelijk verhuist naar Siberië. Door de opwarming van de aarde is het in Noorwegen niet koud genoeg meer en er is te weinig sneeuw voor een echte koudweertraining. De Russen reageerden enthousiast, president Poetin ontvangt donderdag een delegatie van de Nederlandse marine...
Een nieuwe geheime technologie moet de zorgen van reclame- en televisiemakers, omroepen en kabelbedrijven over het zapgedrag van televisiekijkers wegnemen. Een voorgeprogrammeerde chip dwingt televisiekijkers reclameblokken helemaal te kijken, de chip maakt zappen onmogelijk. De allereerste proef met de geheime techniek begint... donderdag.
Het Duitse sportpersbureau SID verspreidde dinsdag wellicht de meest absurde grap. Marco van Basten, die vorige week zijn contract als trainer van jong Ajax verlengde, zou een terugkeer als speler nastreven. De 40-jarige voetballer heeft daartoe een contract ondertekend bij de Uruguayaanse eerste divisionist Tito Borjas.
(Bron)

Geen opmerkingen: