zaterdag, april 03, 2004

Jongen stikt onder berg zand

ROSMALEN - Een zevenjarig jongetje uit Rosmalen is zaterdagmiddag gestikt toen hij bedolven werd onder een berg zand. Het ongeluk gebeurde op een braakliggend bouwterrein aan de rand van zijn woonplaats. Hij was daar met twee kinderen aan het spelen. Dat meldde de politie zaterdag.
De jongen werd tijdens het spelen bedolven onder een berg zand die begon te schuiven. Zijn twee vriendjes hebben de ouders gewaarschuwd die vlakbij wonen. Daarna zochten de politie en brandweer met speurhonden naar het kind. Hij is uiteindelijk opgegraven. Reanimatiepogingen bleven zonder succes.
Het ongeluk speelde zich af op een groot bouwterrein aan de rand van Rosmalen. Op het terrein dat vele hectare groot is, wordt de grond bouwrijp gemaakt voor de bouw van honderden nieuwe woningen. Het terrein is bezaaid met metershoge steile zandbergen omzoomd door braakliggende grond en grote waterplassen.
De jongen stond onderaan de berg en was volgens de politie net bezig om zijn kaplaarzen aan- of uit te doen, toen de berg plotseling begon te schuiven. Het terrein ligt afgelegen en was niet afgezet. Volgens de politie was het terrein daar te groot voor.
Aanvankelijk probeerden de ouders en mensen uit de buurt met scheppen en hun handen het zand af te graven. Later werden ze daarbij geholpen door de politie, brandweer en personeel van de ambulance en de traumahelikopter. Het kind had toen het uiteindelijk gevonden werd, twintig minuten onder het zand gelegen.
(Bron)

Geen opmerkingen: