zondag, augustus 01, 2004

'Al-Qaeda plant zelfmoordaanslagen in New York'

Het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden is bezig met het plannen van zelfmoordaanslagen op bedrijven, grote openbare instellingen of internationale organisaties in New York. Dat meldden de nieuwszender ABC en The New York Times zondag.
Beide media meldden dat de politie en de federale autoriteiten op het gebied van terrorismebestrijding 'ongewoon bezorgd' zijn over de nieuwe informatie.
Volgens ABC hebben federale en plaatselijke politie informatie over dreigende aanslagen gekregen van buitenlandse bronnen. Die informatie zou duidelijker zijn dan "het gebruikelijke geklets" van terroristen dat anders onderschept wordt.
The New York Times meldde dat de politie van New York beheerders van gebouwen en bewakingsdiensten van bedrijven zaterdag heeft gewaarschuwd dat zij waakzaam moeten zijn, in het bijzonder wat betreft voertuigen vol explosieven, en chemicaliën die in ventilatiesystemen kunnen worden geplaatst.
ABC meldde verder dat bronnen binnen de inlichtingendiensten hebben verteld dat al-Qaeda van plan is niet-Arabische terroristen in de Verenigde Staten binnen te smokkelen vanuit Mexico. De zender meldde dat onlangs een vrouw van Pakistaanse afkomst is aangehouden die vanuit Mexico naar Texas wilde.
De grensbewaking vond het verdacht dat zij een Zuid-Afrikaans paspoort bij zich had waaruit een aantal pagina's was verwijderd en dat zij 7000 dollar contant en een vliegticket naar New York op zak had. [Komt wel lekker professioneel over!] Zij zou mogelijk een koerier van terroristen zijn.
New York is van 30 augustus tot 2 september gastheer van de Republikeinse conventie in Madison Square Garden. Die bijeenkomst brengt een groot aantal regeringsfunctionarissen naar de stad. Daarom zijn de politie en andere diensten nu al in verhoogde staat van paraatheid.
(Bron)

Geen opmerkingen: