woensdag, augustus 04, 2004

Een goede helft van de mannen is op zijn dertigste nog steeds een kind

Mannen worden steeds later financieel onafhankelijk Twee afzonderlijke onderzoeken in de VS en in Groot-Brittannië hebben uitgewezen dat jonge mensen tegenwoordig het stadium van de volwassenheid eerder in hun dertiger jaren bereiken dan wanneer ze 18 jaar oud zijn.Met 'volwassen' bedoelen de onderzoekers dat de jonge mensen volledig afgestudeerd zijn, dat ze niet langer bij de ouders inwonen, en dat ze financieel onafhankelijk zijn. De steekproeven gaven aan dat slechts 46 procent van de onderzochte dertigers voldeed aan deze drie criteria. In 1960 was dat nog 65 procent.
Slechts 25 procent van de vrouwen die de leeftijd van 25 jaar bereikt hadden konden als volwassen bestempeld worden, in 1960 was dat nog 70 procent. In de jaren 60 van de vorige eeuw werden jonge mensen die niet snel genoeg aan de criteria voldeden bestempeld als vreemd, egoïstisch en moreel verwerpelijk. Vandaag de dag lijken 'puberale dertigers' wel de norm.
Professor Elisa Ferri die het onderzoek in Groot-Brittannië leidde, opperde dat 1 op de 6 dertigers nog steeds bij de ouders woont. Op het einde van de jaren 80 was dat maar 1 op de 12. 'Jongeren doen er inderdaad steeds langer over om volwassen te worden. De vertraging is steeds meer uitgesproken', aldus Ferri.
(Bron)

Geen opmerkingen: