woensdag, augustus 04, 2004

Nibud geeft raad via internetspel

Het Nibud geeft nu ook bestedingsadviezen via een internetspel dat wordt uitgebracht naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Een van de doelen die het Nibud voor ogen heeft met het spel, is mensen bewuster te maken van de gevolgen van beslissingen op de lange termijn. Het spel kan vanaf woensdag worden gespeeld op de site van het instituut.
Het internetspel houdt in dat de consument zijn leven moet indelen. Een speler start op 20-jarige leeftijd en moet dan een huis, auto, baan en partner kiezen. Bij iedere speelbeurt moet hij besluiten hoeveel aan alle onderdelen wordt besteed. Wanneer de speler teveel tijd besteedt aan het werk, kan hij zijn partner of vrienden kwijtraken.
Onverwachte gebeurtenissen zoals een beurskrach komen ook aan bod. Aan het eind van het spel gaat de speler met pensioen. De vraag is dan of er genoeg geld is voor een wereldreis of dat de speler noodgedwongen moet doorwerken.
De 'LevensloopManager' toont het centrale thema van het Niud gedurende dit jubileumjaar: de levensloop. De organisatie is op dit moment ook bezig met een onderzoek naar de financiële beslissingen van de consument gedurende zijn leven. Gedacht wordt dan aan het opzij leggen van extra geld voor mogelijke arbeidsongeschiktheid, de komst van kinderen of het pensioen.
(Bron)

Geen opmerkingen: