maandag, augustus 02, 2004

Flashgeheugen overleeft 'survival test'

Vakantiegangers met digitale camera's hoeven zich niet druk te maken of de flashgeheugenkaartjes beschadigd raken tijdens het reizen. De kaarten blijken onverwoestbaar. Dat blijkt uit een test van het tijdschrift Digital Camera Shopper. Het tijdschrift nam de proef op de som en lieten diverse geheugenkaartjes (CompactFlash, Secure Digital, xD, Memory Stick en Smartmedia) een 'survival parcours' afleggen.
De geheugenkaarten werden een voor een in een glas cola gedompeld, in een wasmachine gestopt, daarna in een kop hete koffie geplaatst, overreden door een skateboard en een speelgoedauto. Als laatste werden de kaartjes aan een zesjarig jongetje gegeven om de kaarten te "vernietigen". De geheugenkaarten bleven echter gewoon werken. Zelfs de fragiele, dunne kaarten lieten zich niet kennen.
Echter toen de onderzoekers de kaarten aan een boom vastnagelden en onder een voorhamer legden was het voor de meeste kaarten gedaan. De xD en de Smartmedia bleven het gewoon doen.
"We wilden de levensduur van de meest gebruikte flashkaarten testen. We kwamen erachter dat wanneer je camera kapot is, je foto's hoogstwaarschijnlijk nog intact zijn," aldus de eindredacteur van het blad Geoff Harris tegen de BBC. "We wisten wel dat ze een lange levensduur hadden, maar dat ze zoveel konden hebben, hadden we nooit gedacht."
(Bron)

Geen opmerkingen: