dinsdag, augustus 03, 2004

Winkeliers halen agressief spel uit de schappen

Winkeliers in Engeland hebben het spel 'Manhunt' uit de schappen gehaald wegens de dood van de 14-jarige Stefan Pakeerah. Hij werd vermoord door zijn 17-jarige schoolvriend Warren Leblanc. De ouders van Leblanc geven het spel 'Manhunt' de schuld van zijn daad, zo meldt de BBC.
De vader van het slachtoffer, Patrick Pakeerah, is blij dat de winkeliers het spel niet meer verkopen: "Het spel is gewoon een video-instructie hoe je iemand moet vermoorden. Tevens laat het spel zien watvoor wapens je daarvoor kunt gebruiken."
Leblanc lokte zijn slachtoffer naar het park en sloeg hem meerdere malen met een klauwhamer, daarna stak hij hem dood.
Volgens de moeder van Stefan was Warren geobsedeerd door het spel. "Als je kijkt naar de agressieve manier hoe mijn zoon is vermoord door Warren, kun je veel gelijkenis vinden met het spel. Ik ben heel blij dat winkeliers het spel uit de schappen hebben gehaald."
In Manhunt speel je de bikkelharde ter dood veroordeelde crimineel Cash. Op de stoel blijkt hij geen dodelijke injectie te hebben gekregen en de enige manier om een tweede kans te krijgen, is opdrachten te volgen van een gekke regisseur die hij krijgt via een koptelefoon.
De regisseur is een illegaal programma aan het maken over een groep jagers die jacht maakt op Cash. De deelnemers krijgen de opdracht om elkaar zo sadistisch mogelijk om zeep te helpen.
(Bron)

Geen opmerkingen: