vrijdag, augustus 06, 2004

'Onderzoek naar lek politie Amsterdam'

De Amsterdamse Rijksrecherche is met een aantal andere opsporingsdiensten begonnen aan een uitgebreid onderzoek naar een mogelijk lek in het Amsterdamse opsporingsapparaat. Een lek zou ervoor zorgen dat zeer vertrouwelijke informatie in de Amsterdamse onderwereld terechtkomt, schrijft Het Parool vrijdagmiddag.
De onderzoekers hebben met de informatie waarover ze nu beschikken een patroon ontdekt: criminelen kopen informatie en houden zo bij wat de stand van zaken is in de liquidatieonderzoeken. Zij spelen de informatie door naar de media om onrust en onduidelijkheid te veroorzaken.
Dit patroon is duidelijk geworden na de liquidaties van de criminele kopstukken Sam Klepper, Jan Femer en Willem Endstra. Het onderzoeksteam kijkt ook naar een website op het internet waar twee weken geleden vertrouwelijke samenvattingen zijn gepubliceerd van telefoongesprekken van topcriminelen.
Tijdens de telefoongesprekken komt onder anderen Heineken-ontvoerder Willem Holleeder naar voren, alsmede de boekhouder van Klaas Bruinsma, hasjhandelaar Norbert Stok en Sam Kleppers partner John Mieremet.
Desgevraagd liet het Amsterdamse Openbaar Ministerie vrijdagmiddag weten zich nog te beraden op een reactie.
(Bron)

Geen opmerkingen: