donderdag, augustus 18, 2005

Gijzeling in Brussel duurt voort

BRUSSEL - Een gewapende man gijzelt al sinds woensdagavond twee vrouwen in een bovenwoning in Brussel. Het zijn de oppas van zijn twee kinderen en haar dochter.
De man kan niet verkroppen dat zijn vrouw een nieuwe relatie heeft. De dader is een 36-jarige gevangene die een dag proefverlof had gekregen. Hij zat vast voor een gijzeling van onder anderen zijn oudste dochter.
De twee vrouwen verschenen even na 10 uur voor het raam. Ze spraken een kwartier met agenten in de straat, die de buurt verder hermetisch hebben afgesloten. De man verscheen eerder op de ochtend ook voor het raam en zwaaide opnieuw met een pistool. Hij heeft ook een granaat bij zich.
Aanvankelijk hield de gijzelnemer ook zijn twee kinderen, van drie en acht jaar, onder schot. Hij liet ze rond 23.00 uur vrij, in ruil voor sigaretten en drank.
Door de gijzeling kan bovendien een echtpaar in een andere bovenwoning niet naar buiten. Ze worden echter niet gegijzeld. De politie heeft sluipschutters geposteerd op de daken rond de woning, gelegen boven café l'Albertine vlakbij het Centraal Station. Toen de politie de eerste keer ter plaatse kwam, schoot de gijzelnemer enkele keren in de massa die zich in de buurt had verzameld. Een agent raakte daardoor lichtgewond.
De gijzelnemer Farid Bamoihammad, bijgenaamd 'le Fou', is een bekende van de politie. In 1994 schoot hij in Brussel een persoon dood. Hij zit momenteel vast voor een gijzeling in 2000 in een fastfoodrestaurant te Brussel, waar hij zijn oudste dochter en zeven mensen vasthield.
(Bron)

Geen opmerkingen: