donderdag, augustus 18, 2005

Hoogbejaarde vrouwen aangerand in Noord-Holland

HOORN - De politie van de politieregio Noord-Holland Noord is op zoek naar een man die ze ervan verdenkt dat hij in de maanden juni tot en met augustus vier hoogbejaarde vrouwen heeft aangerand. Deze slachtoffers, allen ouder dan tachtig jaar, wonen zelfstandig in aanleunwoningen van de verzorgingshuizen Sweelinckhof in Wognum en Berkenhof in Berkhout.
De politie heeft dit donderdag in Hoorn op een persconferentie laten weten. Via de media verspreidt de politie een compositietekening van de vermoedelijke dader. De politie vermoedt dat het om één dader gaat, maar is daar nog niet helemaal zeker van.
Op 8 juni, 9 juli, 27 juli en 3 augustus werd elke keer een hoogbejaarde vrouw aangerand. De dader sloop laat in de avond de woning van de vrouwen binnen. Of er geweld is gebruikt, vertelt de politie niet.
De politie is op zoek naar familieleden of andere bezoekers van bewoners van de verzorgingshuizen, die van hen hebben vernomen dat zij zijn lastig gevallen door bijvoorbeeld onbekende bellers, die seksueel getinte opmerkingen maakten. Ook vraagt zij of deze mensen van bewoners hebben gehoord dat zij zijn lastig gevallen door gluurders. Of de slachtoffers zijn begluurd en gebeld, wil de politie niet zeggen.
Verzorgingshuizen in West-Friesland en omstreken zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de voorvallen, aldus de politie. Zij heeft ook gekeken of er in andere verzorgingshuizen soortgelijke voorvallen hebben plaatsgevonden, maar maakt niet bekend of dit het geval is.
Wel heeft er in augustus vorig jaar in de Berkenhof in Berkhout een zedendelict plaatsgevonden, dat volgens een woordvoerder "ernstiger was dan een aanranding". Ook hierbij ging het om een hoogbejaarde vrouw. De politie neemt deze zaak mee in het onderzoek.
(Bron)

Geen opmerkingen: