woensdag, augustus 17, 2005

Man steelt twintig honden uit rancune

ENSCHEDE - Een 42-jarige man uit Hengelo heeft dinsdagavond twintig honden uit het Dieren Opvang Centrum in zijn woonplaats gestolen. Een van de honden is overleden. De man verklaarde tegenover de politie dat hij de diefstal heeft gepleegd uit rancune tegen het dierencentrum.
Een getuige had omstreeks 23.30 uur gezien hoe de man met zijn auto herhaaldelijk tegen stoepranden op reed. Ook zou hij de honden die hij vervoerde, meerdere malen hebben geslagen. Agenten konden de verdachte aan de hand van zijn kenteken in zijn woning aanhouden. Zij troffen hem zwaar onder invloed van alcohol aan.
In de woning liepen kleine en grote honden rond tussen een grote smeerboel. In de auto van de verdachte lag een dode hond, mogelijk doodgebeten door de andere dieren.
De dierenambulance heeft de honden weer opgehaald. Op het terrein van het opvangcentrum stonden alle kooien open en liepen honden vrij rond. De verdachte is ter ontnuchtering en voor verhoor opgesloten. Waarom de man boos is op het opvangcentrum, wilde de politie niet zeggen.
(Bron)

Geen opmerkingen: