dinsdag, augustus 16, 2005

Justitie eist 6 jaar tegen misbruiker baby

ROTTERDAM - Justitie heeft maandag voor de rechtbank in Rotterdam zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geƫist tegen een 46-jarige man uit Krimpen aan den IJssel voor seksueel misbruik van zijn dochtertje. R.F. begon volgens justitie direct na de geboorte van het meisje met het misbruik.
De man zou het kind negen jaar lang, tot december 2004, ernstig seksueel hebben misbruikt. Ook heeft de man drie van zijn nichtjes misbruikt. Volgens justitie gebeurde dit tussen juli 1988 en eind december 1991. Daarnaast heeft de man verklaard minimaal vijftien andere meisjes onzedelijk betast te hebben, onder meer in het zwembad en op de camping.
Volgens officier van justitie M. Meijer plande F. het misbruik van tevoren. "Hij sloot vriendschappen met ouders, won hun vertrouwen en kwam op die manier in de nabijheid van hun dochters." Daarnaast koos hij ook zijn slachtoffers uit. "Jonge, bange en weerloze meisjes", vatte de officier samen.
Daarnaast koos hij volgens zijn eigen verklaring kinderen uit waarvan hij dacht dat ze hun mond zouden houden. "Dan heeft u zich toch aardig vergist in uw nichtje", stelde rechtbank-voorzitter C. Russell, refererend aan een nichtje dat na het eerste seksuele contact direct haar ouders inlichtte. Na dat incident werd echter geen aangifte gedaan tegen F. Dat volgde pas in 2004.
F. is meermalen behandeld voor zijn pedofilie maar bleef desondanks doorgaan met het misbruiken van jonge meisjes. F. komt uit streng gereformeerde kring. Uit de kerkgemeenschap kwamen in 2004 de eerste signalen bij de politie binnen over het misbruik.
Ook de leiding van de basisschool in Krimpen aan den IJssel waar zijn 9-jarige dochter op zit, heeft in september 2004 aan de bel getrokken over het gezin F.
Meijer vroeg de rechtbank F.'s behandeling pas in te laten gaan nadat hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten, in plaats van eenderde zoals gebruikelijk is. Advocaat J. Spigt vond dat de rechtbank niet mee moest gaan met het voorstel van de officier. "Iedereen is erbij gebaat dat F. zo snel mogelijk behandeld wordt. Hij wil zelf ook graag behandeld worden."
In het laatste woord stelde F. dat hij "zo spoedig mogelijk naar een kliniek toe wil om daarna het contact met mijn kinderen weer op te pakken".
Uitspraak 29 augustus.
(Bron)

Geen opmerkingen: