dinsdag, september 04, 2007

Amsterdamse prostituees krijgen eigen hulpcentrum

AMSTERDAM - Prostituees in Amsterdam krijgen binnenkort een centrum waar ze hulp en advies over bijvoorbeeld gezondheid en veiligheid kunnen krijgen.
De gemeente gaat het steunpunt opzetten in samenwerking met onder anderen Bureau Rechtshulp, Bureau Jeugdzorg, de GGD en de politie, maakte een gemeentewoordvoerster dinsdag bekend.
Het initiatief moet de veiligheid, gezondheid en arbeidspositie van prostituees verbeteren. Ook moet het helpen bij het signaleren van misstanden, zoals mensenhandel.
Dames van lichte zeden kunnen in het centrum hulp krijgen bij lichamelijke of geestelijke klachten. Verder worden er voorlichtingsavonden, zelfverdedigingscursussen en taallessen gehouden.
Ook kunnen vrouwen die uit het vak willen stappen daarbij begeleiding krijgen. Volgens de gemeentewoordvoerster is het uniek in Nederland dat prostituees in een centrum terecht kunnen voor zoveel verschillende vormen van hulpverlening.
Hulpverleners bereiken in Amsterdam momenteel slechts 15 procent van de prostituees. Door de komst van het nieuwe steunpunt moet dat percentage stijgen. Het centrum opent begin 2008 de deuren aan de Nieuwezijds Voorburgwal, vlakbij de Wallen.
(Bron)

Vreemd dat zoiets er nog niet was.

1 opmerking:

Anoniem zei

Opvallend is dat je heel veel dingen terug ziet komen die allemaal gaandeweg door Paars wegbezuinigd waren. Dat scoort makkelijk, natuurlijk, en getuigt van ondernemingszin.