zondag, september 02, 2007

Bij vergeten pil geen morning-afterpil meer

AMSTERDAM - Vrouwen die één dag de pil vergeten in te nemen, hoeven geen morning-afterpil meer te slikken.
Ongeacht de week waarin zij de pil vergeten moeten zij die vergeten pil zo snel mogelijk alsnog slikken. Zij lopen geen verhoogd risico op zwangerschap.
Dat blijkt uit een nieuw advies van het Nederlands Huisartsen Genootschap, het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers, de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie en de Rutgers Nisso Groep.
Daarover schrijft het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, dat zaterdag verscheen.
Eerder gaven deze partijen verschillende adviezen over het innemen van een morning-afterpil na het vergeten van de pil. Om hier een einde aan te maken hebben zij gezamenlijk een advies opgesteld dat is gebaseerd op een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie.
In de huidige bijsluiters van pillen staat het advies om bij het vergeten van een pil in de eerste week van de strip de huisarts te raadplegen als er in de week vóór het vergeten geslachtsgemeenschap heeft plaatsgevonden. Dat hoeft nu niet meer.
Wie meer dan één pil vergeet kan volgens het advies het beste naar de huisarts of apotheek gaan, vooral in de eerste week van de strip. Dit advies blijft dus ongewijzigd.
(Bron)

Geen opmerkingen: