donderdag, september 06, 2007

Auto's stoten amper minder CO2 uit

BRUSSEL - De auto's die vorig jaar in de EU zijn verkocht stoten amper minder CO2 uit. De daling betrof slechts 0,7 procent. Dat is zeer weinig vergeleken met de voorgaande jaren, berekende de Europese milieubeweging Transport and Environment woensdag op basis van cijfers van de Europese Commissie.
De Europese auto's die in 2006 zijn verkocht stoten gemiddeld 160 gram CO2 per kilometer uit, een halve gram minder dan een jaar eerder. Japanse modellen komen uit op 161 gram en Koreaanse wagens op 164 gram.
"De fabrikanten missen vrijwel zeker de CO2-doelen die zijn afgesproken met de EU", zei manager Aat Peterse van de milieugroep. Afspraak met de EU was dat de uitstoot zou dalen tot gemiddeld 140 gram per kilometer in 2008.
"De fabrikanten hebben zich tot dusver toegelegd op het maken van grote, brandstofslurpende wagens. Het resultaat spreekt voor zich", zegt Peterse.
De Europese Unie heeft de sector recent opgelegd dat auto's in 2012 hooguit 120 gram CO2 mogen uitstoten. CO2 is een gas dat de opwarming van de aarde versterkt.
(Bron)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wist het wel.