vrijdag, september 07, 2007

Bejaarde overleeft twee weken in de bergen

AMSTERDAM - Een 76-jarige vrouw heeft twee weken in de bergen van de Amerikaanse staat Oregon overleefd, nadat ze daar samen met haar man in hun terreinwagen waren gestrand.
Ora Doris Anderson werd donderdag met een helikopter uit haar benarde situatie gered en maakte een alerte indruk, hoewel ze uitgedroogd was en haar heup had bezeerd.
Haar 74-jarige echtgenoot Harold was al eerder in verwarde toestand door een groep jagers gevonden. De vrouw is op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis opgenomen.
Het echtpaar was 24 augustus voor het laatst gezien, onderweg naar het natuurgebied voor een jachtpartij met pijl en boog. Aanvankelijk kamden tientallen vrijwilligers dagelijks de bossen op de berg Wallowa af, maar zonder resultaat.
Eind augustus werd de zoekactie op een lager pitje gezet omdat men, mede door de temperaturen die de afgelopen weken het vriespunt naderden, van het ergste uitging.
Nadat hun voertuig in de modder vast was komen te zitten en Harold zijn pols had gebroken bij het uitladen van een kleine terreinwagen vanaf een aanhangwagen, besloten ze te proberen lopend de weg te bereiken. Hun wegen scheidden zich toen Ora Doris vermoeid besloot naar de auto terug te gaan en Harold verder ging op zoek naar hulp.
(Bron)

Geen opmerkingen: