maandag, september 03, 2007

Kunstolifant gemolesteerd in centrum Rotterdam

ROTTERDAM - Een van de ruim dertig kunstolifanten die in het centrum van Rotterdam prijken, is in de nacht van zondag op maandag flink toegetakeld. Onbekenden hebben de beschilderde olifant van zijn sokkel getrokken, waardoor de poten er half af zijn. Ook zitten er gaten in zijn lijf.
"Vermoedelijk hebben ze op de olifant staan dansen en springen", zei initiatiefnemer Mike Spits van het kunstproject maandag.
Het twee meter hoge 'dier' stond bij het postkantoor aan de Coolsingel. De schade is flink. De initiatiefnemer bekijkt of het kunstwerk kan worden gerepareerd en wat dat gaat kosten. Het object is onderdeel van de Rotterdamse Elephant Parade, de openluchttentoonstelling die zaterdag is geopend.
"De kunstolifanten zijn niet verzekerd, dat kan ook niet. We willen zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor de bedreigde Aziatische olifant", aldus Spits. De opbrengst van de beelden, die op 17 november worden geveild, gaat naar het eerste olifantenziekenhuis ter wereld in Thailand en een olifantenproject van Diergaarde Blijdorp in India.
Spits ontvangt de hele dag al diverse steunbetuigingen. De ondernemers en bewoners in de stad hebben de olifanten omarmd, zei hij. Er zijn zelfs mensen die een soort 'burgerwacht voor de bedreigde olifant in Rotterdam' willen oprichten. Spits overweegt dit initiatief serieus in de praktijk te brengen.
(Bron)

Geen opmerkingen: