woensdag, september 05, 2007

Conflict dreigt treinverkeer te vertragen

AMSTERDAM - Een conflict tussen spoorbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen kan volgend jaar voor fikse vertragingen zorgen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.
De NS wil meer treinen laten rijden, maar volgens ProRail is dat vanwege veiligheidseisen niet mogelijk. Daarnaast wil ProRail volgend jaar het hoogste veiligheidsniveau garanderen voor medewerkers die aan het spoor werken.
Op dit moment mogen treinen nog voorzichtig passeren op trajecten waar aan de rails wordt gewerkt. Dat kan volgens ProRail niet langer.
Met de Arbeidsinspectie en de spoorsector zijn afspraken gemaakt over veilig werken, waarin deze strengere veiligheidseisen zijn vastgelegd. Dat betekent onder meer dat tijdens controles langs het spoor het treinverkeer geheel stil komt te liggen. Volgens de NS betekent dit dat er 'beduidend' meer treinen zullen uitvallen.
Voor de NS komt de opstelling van ProRail zeer ongelegen in een periode dat het kabinet het aantal reizigers met vijf procent wil laten toenemen. De vervoerder zou overwegen het conflict voor de rechter uit te vechten.
(Bron)

Sja, of er wordt veilig gewerkt, of alle treinen rijden door. Volgens mij schiet je uiteindelijk met veilig werken méér op.

Geen opmerkingen: