vrijdag, september 07, 2007

Breuk Schwarzenegger en Republikeinen nabij

LOS ANGELES - In een tijd dat de Californische tak van de Republikeinse partij met haar wereldberoemde gouverneur Schwarzenegger bakken met geld had moeten binnenhalen voor de verkiezingen, balanceert de afdeling op de rand van de afgrond.
Ze is blut, wordt geteisterd door een financieel schandaal en maakt als klap op de vuurpijl ook nog eens ruzie met de begeerde fondsenwerver Schwarzenegger.
De gouverneur heeft tot nog toe weinig interesse getoond voor de statelijke organisatie en geen helpende hand geboden. Verscheidene leiders binnen de partij hebben er weinig vertrouwen in dat dat snel zal veranderen, meldde de Amerikaanse krant LA Times vrijdag.
"Hij is het op de meeste vlakken niet eens met een grote meerderheid van de Republikeinen", aldus Mike Spence van de California Republican Assembly die conservatieve kandidaten verkozen wil krijgen.
Veel vooral conservatieve partijleden vinden dat Schwarzenegger te weinig heeft gedaan om geld binnen te halen en keerden zich afgelopen zomer openlijk tegen hem. Ze juichten de Republikeinen in het Congres van Californië toe toen deze de begroting van de gouverneur blokkeerden.
Ook keerden ze zich luidkeels tegen wetgeving van Schwarzenegger tegen de uitstoot van broeikasgassen en maakten zijn plannen voor verbetering van het ziektekostenstelsel belachelijk.
De gewezen Oostenrijkse acteur reageerde erop door te laveren tussen pogingen de partij naar het midden te laten opschuiven en pogingen zich stilzwijgend te distantiëren van de partij. Veel medestanders van de gouverneur zien niet veel meer in de statelijke partij die overgenomen zou zijn door geflipte figuren.
(Bron)

Geen opmerkingen: