woensdag, januari 23, 2008

Directeuren verdacht van fraude asielsubsidie

RIJSWIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee directeuren van een stichting aangehouden vanwege fraude met subsidie die was bestemd voor de huisvesting van asielzoekers.
Dat heeft het OM in Den Haag woensdag laten weten. Het gaat om de stichting Huisvesting Alleenstaanden en Meerpersoonshuishoudens (SHAM). Behalve de twee directeuren is ook een andere leidinggevende gearresteerd.
Het OM vermoedt dat de drie met valse facturen geld hebben overgemaakt aan privé-ondernemingen die op hun naam staan. Daarmee zou 600.000 euro gemoeid zijn. De fraude zou vanaf 2002 hebben plaatsgevonden.
Onder leiding van het functioneel parket zijn dinsdag diverse panden in Den Haag doorzocht. Daarbij is administratie in beslaggenomen. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meldde dat deze organisatie heeft meegewerkt aan het onderzoek door informatie te verstrekken.
Hij bevestigde dat het onderzoek zich richt op fraude die te maken heeft met geld dat bedoeld is voor het huren van woonruimte voor asielzoekers.
(Bron)

Meer SHAME dus.

Geen opmerkingen: