dinsdag, januari 22, 2008

Verliefd stel daagt metrobedrijf om Youtubefilmpje

AMSTERDAM - Een verliefd stelletje in de Chinese stad Sjanghai werd een internethit tegen wil en dank. Een bewakingsvideo waarop te zien is hoe de twee elkaar zoenen in een metrostation, belandde op Youtube en trok vele duizenden bezoekers.
De twee kusten in september hartstochtelijk met elkaar bij de tourniquetten van station Youyi. Beelden daarvan werden vaastgelegd door een beveiligingscamera, en doken afgelopen week op bij Youtube en de Chinese videosite Ku6.com. Daar werden de beelden vele duizenden keren bekeken.
Het stel is niet blij met die aandacht. "Ik voel me enorm ongemakkelijk elke keer dat ik in de metro stap", tekent de China Daily op uit de mond van het mannelijke slachtoffer. Hij denkt dat de beelden door medewerkers van het vervoerbedrijf op internet zijn gezet.
De twee hebben een advocaat in de arm genomen en willen het metrobedrijf van de Chinese havenstad voor de rechter slepen. "We doen dit niet alleen uit eigenbelang, maar ook om op te komen voor de rechten van andere metropassagiers", aldus de man.
In China nemen bewakingscamera's in hoog tempo bezit van de openbare ruimte. Volgens critici is de regelgeving op het gebied van cameratoezicht en privacybescherming echter gebrekkig.
(Bron)

Geen opmerkingen: