vrijdag, januari 25, 2008

Politie vindt groot wapenarsenaal in woonhuis

LELYSTAD - In een woning aan de Klip in Lelystad heeft de politie vrijdagochtend een groot aantal wapens gevonden. Het gaat om geweren, pistolen, revolvers, automatische wapens, verschillende soorten steekwapens en munitie.
De bewoners van het pand, een man en een vrouw van 57 jaar, zijn aangehouden.
Na een anonieme tip troffen agenten door het hele huis een enorme collectie wapens en munitie aan. De bewoner is in het bezit van een vergunning voor vijf wapens. Hij had echter zestig wapens in huis en duizenden stuks munitie. Nagenoeg alle vuurwapens, munitie en ander wapentuig lagen voor een 16-jarige zoon voor het grijpen.
Het arsenaal bevatte ook enkele gevaarlijke automatische machinepistolen als een UZI en een Scorpion. Voor deze wapens wordt in Nederland zelfs geen vergunning afgegeven. Verder trof de politie levensgevaarlijke schietpennen en een sleutelhanger waarmee geschoten kan worden aan.
De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten, de man zit nog vast. Volgens de politie lijkt het erop dat de hobby van de man uit de hand is gelopen. Alle wapens zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
(Bron)

Geen opmerkingen: