maandag, januari 21, 2008

Moskeeën zetten deuren open na film Wilders

RIJSWIJK - Op de dag dat de Koranfilm van Geert Wilders uitkomt, zetten alle Marokkaanse moskeeën van Nederland de deuren wagenwijd open voor iedereen, vooral voor autochtonen. Dat heeft woordvoerder Brahim Bourzik maandag namens het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) gezegd.
"Of op de dag zelf, of anders de dag erna." Ook willen de Marokkaanse organisaties samen met andere moslim- en niet moslimorganisaties een manifestatie organiseren, vlak na het uitkomen van de film.
Dat zijn een paar van de uitkomsten van een bijeenkomst van 225 vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap uit heel Nederland, die zondag bijeen zijn gekomen. Het LBM geeft donderdag 24 januari een persconferentie om een toelichting op de plannen te geven.
De Marokkaanse gemeenschap wil vooral oproepen tot kalmte. "Wij laten ons niet gek maken door de heer Wilders", zegt Bourzik. "We wachten af wat voor film het wordt, maar hem kennende zetten we het draaiboek in gang."
Volgens de woordvoerder wil de Marokkaanse gemeenschap aan de politiek laten zien dat zij niet stilstaan in de hoop dat het overwaait. "We vinden dat de politiek ook kleur moet bekennen."
De Marokkanen zijn er vooral op uit de boel bij elkaar te houden, zegt de woordvoerder. "We willen niet dat er vlaggen in brand worden gestoken, dan zou Wilders aan de champagne gaan. Wij hebben hem liever aan de Marokkaanse thee."
Maandag waarschuwde een Iraanse parlementariër de Nederlandse regering over de film van Wilders. Het Iraanse parlement zal de Iraanse regering oproepen haar betrekkingen met Nederland te heroverwegen als Den Haag de vertoning niet voorkomt.
Volgens de afgevaardigde Alaeddin Boroujerdi, die voorzitter is van de parlementaire commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid, kan de film leiden tot "uitgebreide negatieve reacties" van moslims over de hele wereld.
(Bron)

Hij roept wat en de halve wereld staat al op z'n kop, wat moet die gast daar op kicken :-(

Geen opmerkingen: