maandag, januari 21, 2008

Duitse politie publiceert foto's vondeling

HEINSBERG - De politie in Heinsberg (Duitsland) heeft maandagmiddag foto's gepubliceerd van het pasgeboren baby'tje, dat zondagavond te vondeling is gelegd in Karken, pal over de grens bij Posterholt (Limburg).
Ook publiceerde de politie foto's van de kleding die het jongetje droeg in de hoop dat die worden herkend. Het kind is inmiddels opgevangen door Jeugdzorg in Heinsberg, maakte de politie maandag bekend.
Een nog onbekende persoon legde het kind zondagavond om 19.40 uur voor de deur van een woning in Karken, belde aan, en ging er met een auto richting Posterholt vandoor.
Op de foto lijken de handjes van het baby'tje enigszins uitgedroogd. Volgens de politie is het jongetje overigens in goede gezondheid. Het kind was gekleed in een rompertje, had sokjes en een shirtje aan. "Waarschijnlijk heeft buiten de moeder en misschien een mogelijke andere persoon niemand het kind vlak na de geboorte gezien", zei de woordvoerder van de Duitse politie. "Maar wellicht herkennen mensen de kleding van het kind".
De politie Limburg Noord verspreidt maandag via de regionale omroep L1 een extra politiebericht. Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, liet de politie maandagmiddag weten.
De mensen die het kind op de stoep voor hun deur vonden zijn volgens de politie erg geƫmotioneerd. Ze krijgen geestelijke bijstand.
De Duitse en Nederlandse politie werken samen bij de opsporing van de moeder van het kind. "We hopen dat iemand zich bij de Nederlandse politie meldt die gezien heeft dat een vrouw hoogzwanger was, en nu afgeslankt is en geen kind heeft", zei een woordvoerder van de Duitse politie in Heinsberg maandag.
Mensen die kind of kleding menen te herkennen of andere informatie hebben, kunnen bellen met 0800-2552552.
(Bron, met foto)

Geen opmerkingen: