maandag, januari 21, 2008

Koninklijke onderscheiding voor Frits Spits

LAREN - Radiopresentator Frits Spits is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Leo Janssen van Laren reikte de koninklijke onderscheiding maandagmiddag aan de dj uit tijdens de KRO-uitzending Tijd voor Twee.
Tijdens een speciale jubileumuitzending zette de KRO de presentator in het zonnetje. Tijdens het programma vierde de omroep dat Spits afgelopen zaterdag 60 jaar is geworden en dit jaar liefst 35 jaar in het vak zit als dj en radiopresentator.
Janssen roemde Spits (echte naam Frits Ritmeester) vanwege het feit dat hij al die jaren een groot pleitbezorger is geweest voor het Nederlandstalig product op de radio. "Hij zet zich in voor een goed en creatief gebruik van het Nederlands en verdedigt met grote inzet het gebruik van onze moedertaal."
Sinds 1973 heeft Spits een grote invloed op de ontwikkeling van de Nederlandse publieke radio, stelde Janssen. "Hij vervult een voorbeeldfunctie en is een inspiratiebron voor collega-radiomakers. Hij oefent een grote invloed uit op de muziekbeleving bij luisteraars en is een belangrijke stimulator van de Nederlandse popmuziek."
Het bleef niet alleen bij de koninklijke waardering. Kort na de uitzending ontving Spits uit handen van zendercoördinator Kees Toering ook de Radio 2 Zendtijd Prijs 2007 vanwege zijn lange staat van dienst.
(Bron)

Daar is nog een tijdje oorlog om gevoerd vroeger thuis. De radio aan tijdens het eten, dat kon echt niet. Maar ja, we aten om 6 uur en dan begon Avondspits ook...
Al snel was het traditie: radio aan, aan tafel :-)

Geen opmerkingen: